Garázskapu

A megfelelő garázskapu kiválasztásánál számos szempontot érdemes figyelembe venni. Az alábbiakban a leggyakrabban előforduló tényezőket írjuk le, melyek befolyásolhatják a garázskapu kiválasztását.

Garázskapu felhasználásának módja:

Fontos szempont, hogy lakossági, társasházi, vagy ipari környezetben kerül felhasználásra a garázskapu. Ipari környezetben általában nagyobb méretű, gyorsabb működésű, magasabb üzemhányadú motorokkal szerelt kapukra van szükség. Az ipari garázskapuk vasalata erősebb, és több speciális vasalat módozatban is rendelhető, mint függőleges vasalat, túlemelt vasalat, tetősíkot követő vasalat...

Garázskapu élettartama:

Mint minden más termék esetében, a garázskapu alkatrészei is bizonyos élettartamra vannak tervezve. A rugók általában 10-15 ezer nyitásszámra méretezettek. Könnyen kiszámolható, hogy egy bizonyos mértékű használat melett mennyi idő múlva lehet aktuális a rugók cseréje. Lehetőség van a garázskapu rugóit emelt nyításszámmal rendelni, így a kapu intenzív használat mellett is hosszú ideig alkatrészcsere nélkül üzemelhet. A görgők, zsanérok cserélhetőek. Érdemes olyan gyártót választani, ahol biztos az alkatrészellátás.

Használati szokások:

Amennyiben jelentős a személyforgalom a garázsba és nincs a garázskapun kívül bejárati ajtó, lehetőség van személybejáróval rendelni a garázskapukat mind billenő, mind szekcionált kivitelben. Az oldalra nyíló szekcionált garázskapu esetében külön személybejáró nélkül is működtetheti a kaput kiskapu funkcióval, de kézi működtetéssel is elegendő a szükséges mértékig mozgatni a garázskaput.

Hőszigetelés:

Amennyiben a garázs, üzem, vagy raktár fűtött, esetleg hűtött, fontos szempont a kapu szigetelése. A billenőkapuk általában nem szigeteltek, így csak olyan garázsokra alkalmasak, ahol nem szempont a hőszigetelés. Létezik hőszigetelt kivitelü billenőkapu is. Az általunk forgalmazott szekcionált garázskapuk 40, vagy 42mm vastag hőhídmentes panelekből készülnek és jó hőszigetelssel rendelkeznek, ahol a légtömítettséget gumitömítések biztosítják. Panelek hőátbocsájtási értéke U=0.4W/m2K, Ez az érték komplett garázskapura vetítve U=0.78W/m2K.

Garázskapu helyigénye:

A kapu kiválasztását meghatározhatja a rendelkezésre álló hely, ahová a garázskapu telepíthető. Különböző kapuk különbözőképpen szerelhetőek, többféle vasalattal rendelhetőek, más-más helyigénnyel. A szekcionált garázskapukat a belső falsíkra szereljük ezért a kapunyílás mindkét oldalán szükséges minimum 8-10 cm szabad hely, míg a kapunyílás felett vasalattól és működtetés módjától függően 7-35 cm szabad hely szükséges. Fontos, hogy a garázskapu útjába ne lógjon be cső, ne nyíljon be ajtó, vagy ablak.
A billenő garázskapukat nyílásba is lehet szerelni, de a szerkezet jelentős helyet foglal nyitott állapotban, amivel érdemes számolni. Olyan helyeken, ahol a garázskapu lapja útban van kinyitott helyzetben, alternatíva lehet a redőnylapu, ahol a redőny lamellák egy 25x25, 30x30, vagy 35x35 cm méretű redőnytokban elhelyezkedő tengelyre tekerednek fel.

Válassza ki az Ön igényeinek legmegfelelőbb garázskapu típust.

         

Billenőkapu

                       

Szekcionált garázskapu

 

 

Egyszerűen jó!

Egyedi méretre gyártás,

vagy hőszigetelt kivitel is lehetséges.

Profi megoldások.

Válassza a kényelmet, kis helyigényt.

Egyedi méretekben rendelhető, hőszigetelt

kapuink minden igényt kielégítenek.

 
I    

    Ipari kapuk

Tökéletes ipari megoldások.

Megbízhatóság extrém körülmények között is.

 

 


Elérhetőség

Zöldablak Hungary Kft.

Riminyáki út 20.
Érd
2030
adószám:23016202-2-13


06 70/77-99-099Működési területünk:

Érd, Diósd, Törökbálint, Budaörs,Százhalombatta, Tárnok, Sóskút, Biatorbágy, Etyek, Páty, Zsámbék, Tök, Perbál, Budapest, Budapest XI. ker., Budapest XXII. ker., Budapest XII. ker., Budapest III. ker., Budapest II. ker., Budapest I. ker., Budapest V. ker., Budapest VI. ker., Budapest VII. ker., Budapest VIII.ker. Budapest XX. ker.