Billenőkapu

Ez a szigeteletlen nyílászáró típus azok számára készül, akik egy jól működő, esztétikus és megfizethető árferkvésű garázskaput szeretnének. Az általunk forgalmazot billenő garázskapuk egyedi méretre gyártottak, így abban az esetben sem szükséges a falazaton alakítani, ha a kapunyílás nem szabvány méretű. A billenőkapuk horganyzott idomacél szerkezetűek a billenő lapja a horganyzáson felül porszórt szinterezéssel ellátottak, opcionálisan egyedi színre festhetőek, vagy faerezett mintázatú  fóliás kivitelűek, személybejáróval rendelhetőek. A kapuk szerkezete könnyű, így kézzel is könnyen mozgathatóak.

A billenőkapu előszerelt, tartalmazza a mennyezeti rögzítőket és a falazathoz rögzítő profilokat. Kézi nyitásra alkalmas beépített zárszerkezettel, kilincsel ellátott (zárbetét nem tartozék). A zárszerkezet belülről kulcs nélkül is zárható.

Billenőkapu beépítési méretek

A billenőkapukat nyílásba, vagy nyílás mögé lehet szerelni. Nyílásba szerelés esetén oldalankként 5-5mm beépítési hézag levonása javasolt a meglévő nyílásból. Ebben az esetben a kapu szabad átjárási mérete oldalirányban 260mm-rel, magassága 160 mm-rel csökken. A billenőkaput nyílás mögé szerelve a nyílásszélességhez összesen 90mm-t, magassághoz 60mm-t kell hozzáadni. Nyílás mögé szerelés esetén a szabad átjárási méret oldalirányban 160mm-rel, magasságban 95 mm-rel csökken.

Színválaszték

A billenőkapu alapkivitelben fehér színű. Ebben az esetben a billenőlap fehér színű, míg a kapu tokja horganyzott marad. A kapuk rendelhetőek bármilyen egyedi RAL színben, vagy két féle RENOLIT fóliával (aranytölgy, olasz dió).

Személybejáró

A személybejáró mérete 825x a billenőlap magassága. Minden esetben kifelé nyíló és a kapulap szélén van pántolva. Jobb és bal szélre rakható, középre nem. Rendelkezik zárszerkezettel (zárbetét nem tartozék), kilincsel, cimkével. Normál euro profilú zárbetét kell bele. Személybejárós billenőkapunál nem kétoldali tolórudak végzik a zárást, hanem középen egy ponton lefelé záró rúd. Az aljzatban szükséges kialakítani a zárrúd befogadó helyét.

Statikai határok

A billenőkapu 4000mm szélességig 2700mm magasságig szabadon választható méretekben rendelhető. Egyes típusoknál 2500mm szélesség felett a magasság nem haladhatja meg a 2125mm-t.

Fa burkolatú billenő kapu

Fa burkolat befogadására előkészített billenő keret rendelhető, mely esetben a következő szempontokat kell figyelembe venni.

Csak könnyű faburkolat használható (lambéria, vagy vékony fenyő lemez 10mm vastagságig) A súlya nem haladhatja meg az 5.5 kg/nm-t.

Szabvány méretű billenőkapu már br. 65 000,- Ft ért kapható akár barna színben is, raktárról.

KÉRJEN AJÁNLATOT


Elérhetőség

Zöldablak Hungary Kft.

Riminyáki út 20.
Érd
2030
adószám:23016202-2-13


06 70/77-99-099